Masa netto: 300 g
Opis

Paluszki panierowane z fileta
masa netto 300 g

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
831 kJ / 198 kcal
Tłuszcz
9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,0 g
Węglowodany
19 g
w tym cukry
1,8 g
Białko
9,2 g
Sól
0,87 g
Składniki

Filety bez skóry z połączonych kawałków ryby białej * (60%), panier 40% (mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki). Może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).          * Gatunki ryb zakwalifikowane według kodu literowego umieszczonego obok numeru partii w polu kodowym z boku opakowania:

A – Mintaj (Gadus chalcogrammus) – złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu: FAO 61 (Północno-Zachodni Ocean Spokojny) lub FAO 67 (Północno-Wschodni Ocean Spokojny);

B – Morszczuk Gayi (Merluccius gayi) – złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu: FAO 87 (Ocean Spokojny).

Alergeny

Produkt zawiera rybę, gluten pszenny. Może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

NA PATELNI:
Zamrożony produkt smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 6–8 minut, kilkukrotnie przewracając.

WE FRYTKOWNICY:
Zamrożony produkt smażyć w temperaturze 170°C przez 6–7 minut.

W PIEKARNIKU:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożony produkt ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12–15 minut.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257105873
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257105897
Ilość jednostek w kartonie
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
kartonik tekturowy
Masa netto:
300 g
Wymiary:
201 x 100 x 30 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy display
Masa netto:
3 kg (10 x 300 g)
Wymiary:
325 x 205 x 105 mm