Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij

 

Przepisy smakosza

Krewetki Black Tiger w maśle czosnkowym

Skladniki

  • 500 g krewetka Black Tiger surowa
  • kilka ząbków świeżego czosnku
  • 2 łyżki masła
  • natka pietruszki
  • sól spożywcza
  • świeżo zmielony czarny pieprz

 

 KREWETKA SUROWA BIT FRONT

Sposób przygotowania

Krewetki płuczemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojony czosnek, następnie surowe krewetki i smażymy ok. 4-6 minut, aż zrobią się różowe. W czasie smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki oraz doprawić potrawę solą i pieprzem. Krewetki podajemy gorące prosto z patelni z bagietką.

Smacznego!


 

 

banner zdrowy jak ryba

Wróć do listy przepisów

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 
 
FaLang translation system by Faboba