Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij

 

Przepisy smakosza

Filety z sandacza w śmietanie

Skladniki

  • 500 g sandacz filety ze skórą
  • 200 ml śmietany 18 %
  • 2 duże cebule
  • 1 kostka rosołowa drobiowa lub warzywna
  • mąka
  • oliwa do smażenia
  • sól spożywcza
  • szczypta pieprzu

 

 SANDACZ BIT FRONT 340x245

Sposób przygotowania

Filety z sandacza pokroić na części, posolić, oprószyć mąką i usmażyć na złoty kolor na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. W tym czasie obrać oraz pokroić cebulę na półkrążki i dodać do smażących się filetów, całość posypać pieprzem. Dusić filety na wolnym ogniu, aż zeszkli się cebulka. W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać filety z cebulą. Pozostawić patelnię bez przykrycia do odparowania około 1/3 rosołu, następnie dolać śmietanę i chwilę gotować.

Smacznego!


 

 

Zobacz produkt

banner zdrowy jak ryba

Wróć do listy przepisów

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
 
FaLang translation system by Faboba

Zgłoś przepis