Nowość
Curry z krewetkami
Wyjątkowo aromatyczne i pełne smaku – Curry z krewetkami to propozycja dla miłośników egzotycznych dań. W środku znajdziesz białe krewetki, żółty ryż i warzywa, otulone kremowym sosem curry na bazie mleczka kokosowego z wyczuwalną nutą przypraw.
Szybki, pyszny obiad w orientalnym stylu – gotowy w kilka minut, idealny na zabiegany dzień.



Ryż żółty 34 % (woda, ryż, sól, kurkuma), warzywa w zmiennych proporcjach (fasola szparagowa, pędy bambusa, papryka, cebula, marchew), sos [napój kokosowe (ekstrakt kokosa, woda), woda, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy), chilli, sos sojowy (nasiona soi, woda, mąka pszenna, sól), czosnek, aromaty naturalne, skrobia kukurydziana, sól, kmin rzymski, kolendra, cebula, czosnek, cukier, kurkuma, galangal], krewetki białe (Litopenaeus vannamei) glazurowane, obrane, bez ogonka 16 % (krewetki, woda, sól).
| Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
| Wartość energetyczna | 322 kJ | 77 kcal |
| Tłuszcz | 1,9 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
| Węglowodany | 11 g |
| w tym cukry | 1,8 g |
| Białko | 3,5 g |
| Sól | 0,82 g |
Zamrożony produkt wysypać na rozgrzaną patelnię, dodać sos z woreczka i smażyć przez około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając.













