Masa netto: 355 g
Opis

Dorsz kostka z fileta w sosie z grzybami
masa netto 355 g

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
315 kJ / 75 kcal
4 %
Tłuszcz
2,5 g
4 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,7 g
8 %
Węglowodany
3,5 g
1 %
w tym cukry
2,3 g
2 %
Białko
9,6 g
19 %
Sól
0,72 g
12 %
Składniki

Dorsz czarny* kostka z fileta bez skóry z połączonych kawałków ryby (50%), sos z grzybami (50%): grzyby 30% (pieczarki, borowiki), śmietanka (śmietanka z mleka, stabilizator: karagen), woda, mleko odtłuszczone w proszku, cebula, skrobia jęczmienna, natka pietruszki, mąka pszenna, sól, czosnek mielony, mleko pełne w proszku, skrobia (tapioka), ekstrakt pieprzu (zawiera serwatkę z mleka), błonnik ziemniaczany,  przyprawy, ekstrakty przypraw.

* Dorsz czarny (Pollachius virens), złowione w morzu (…).

Alergeny

Produkt zawiera rybę, mleko i produkty pochodne (włączając laktozę), gluten pszenny oraz gluten jęczmienny.

Sposób przygotowania

PIEKARNIK:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 °C. Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika piec przez około 25-30 minut w trybie z termo obiegiem/ termo wentylatorem.
Czas przygotowania może być różny w zależności od posiadanego piekarnika.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe)
5909000466654
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
-
Ilość jednostek w kartonie
9
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
tekturowa tacka z produktem umieszczona w kartoniku
Masa netto:
355 g
Wymiary:
210 x 145 x 40 mm (kartonik)
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
3,24 kg (9 x 355g)
Wymiary:
370 x 260 x 150 mm