Krewetki z czosnkiem i papryką
Masz ochotę na coś z charakterem? Sięgnij po nasze krewetki z czosnkiem i papryką – gotowe danie mrożone, które łączy obrane krewetki bez ogonka, makaron tagliatelle, wyrazisty pikantny sos i kolorową mieszankę warzyw. Delikatnie ostry smak i aromatyczne przyprawy dodają temu daniu prawdziwego wyrazu.
To idealna propozycja na szybki i sycący obiad z owocami morza, gotowy w kilka minut. Zaufaj naturalnym składnikom i ciesz się smakiem, który rozgrzewa.
Makaron 50 % (woda, semolina z pszenicy durum, sól), warzywa w zmiennych proporcjach 24 % (pomidor, por, papryka czerwona, cebula), krewetki białe (Litopenaeus vannamei) glazurowane, obrane, bez ogonka 18 % (krewetki, woda, sól), sos pikantny (olej rzepakowy, czosnek, sól, chilli, pieprz czarny, natka pietruszki).
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 543 kJ | 130 kcal |
Tłuszcz | 6,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 1,8 g |
Białko | 4,3 g |
Sól | 0,60 g |
Zamrożony produkt wysypać na rozgrzaną patelnię, dodać sos z woreczka i smażyć przez około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając.