Pad thai z krewetkami
Chcesz szybkiego obiadu, który smakuje jak z azjatyckiej restauracji? Sięgnij po nasze Pad Thai z krewetkami! To wyraziste połączenie soczystych białych krewetek, makaronu ryżowego i warzyw, wszystko zanurzone w intensywnym sosie w stylu Pad Thai. Aromatyczny, lekko pikantny, z nutą egzotyki – gotowy w kilka minut.
Idealne danie, gdy masz ochotę na coś wyjątkowego, ale bez stania przy kuchni. Smacznie, szybko i naturalnie.
Makaron 40 % (woda, semolina z pszenicy durum, sól), warzywa w zmiennych proporcjach (fasola szparagowa, pędy bambusa, marchew, papryka, cebula czerwona), krewetki białe (Litopenaeus vannamei) glazurowane, obrane, bez ogonka 16 % (krewetki, woda, sól), sos [cukier, sos sojowy [nasiona soi, woda, mąka pszenna, sól], cebula smażona (cebula, olej rzepakowy), czosnek, pasta tamaryndowa (tamaryndowiec, woda), woda, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, skrobia kukurydziana, chilli, aromat naturalny].
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 414 kJ | 98 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 17 g |
w tym cukry | 5,8 g |
Białko | 4,7 g |
Sól | 0,92 g |
Zamrożony produkt wysypać na rozgrzaną patelnię, dodać sos z woreczka i smażyć przez około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając.