Pad thai z kurczakiem
Szybki obiad z nutą orientu? Nasz Pad Thai z kurczakiem to połączenie pieczonego fileta z kurczaka, makaronu ryżowego i warzyw, dopełnione intensywnym sosem w stylu pad thai. Całość tworzy aromatyczne, sycące danie, gotowe w zaledwie kilka minut.
Idealne, gdy masz ochotę na coś ciepłego, pełnego smaku i naturalnych składników – bez gotowania.
Makaron 40 % (woda, semolina z pszenicy durum, sól), warzywa w zmiennych proporcjach (fasola szparagowa, pędy bambusa, marchew, papryka, cebula czerwona), kurczak pieczony 16 % [filet z piersi kurczaka, sól, błonnik (grochowy, pszenny, psyllium), skrobia (pszenna, kukurydziana), przyprawy (zawierają gorczycę), ekstrakt z drożdży, aromaty, cukier, dekstroza, ekstrakty z przypraw], sos [cukier, sos sojowy [nasiona soi, woda, mąka pszenna, sól], cebula smażona (cebula, olej rzepakowy), czosnek, pasta tamaryndowa (tamaryndowiec, woda), woda, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, skrobia kukurydziana, chilli, aromat naturalny
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 460 kJ | 109 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 17 g |
w tym cukry | 5,8 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 0,88 g |
Zamrożony produkt wysypać na rozgrzaną patelnię, dodać sos z woreczka i smażyć przez około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając.