Paella hiszpańska
Kiedy masz ochotę na coś wyjątkowego – sięgnij po naszą paellę hiszpańską. To gotowe danie łączy złocisty ryż, delikatne krewetki, omułki chilijskie, soczystego pieczonego kurczaka, warzywa i aromatyczny sos w stylu śródziemnomorskim. Starannie dobrane przyprawy nadają daniu głęboki smak, a każdy składnik zachowuje swój naturalny charakter.
To idealny wybór na szybki, pełen smaku posiłek – gotowy w kilka minut, kiedy tylko masz ochotę na coś więcej niż zwykły obiad.
Ryż żółty ugotowany 47 % (woda, ryż, sól, kurkuma), warzywa w zmiennych proporcjach 30 % (cebula, pomidor, papryka czerwona, groszek zielony), sos hiszpański (olej rzepakowy, czosnek, sól, aromat, pieprz czarny, natka pietruszki), krewetki białe (Litopenaeus vannamei) glazurowane, obrane, bez ogonka 5 % (krewetki, woda, sól), mięso z omułka chilijskiego (Mytilus chilensis) 5 %, kurczak pieczony 5 % (filet z piersi kurczaka, sól, błonnik pszenny, błonnik grochowy, błonnik psyllium, skrobia ziemniaczana, przyprawy (zawierają gorczycę), ekstrakt z drożdży, skrobia kukurydziana, aromaty, dekstroza, cukier, ekstrakty z przypraw).
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 556 kJ | 133 kcal |
Tłuszcz | 5,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 0,9 g |
Białko | 4,7 g |
Sól | 0,98 g |
Zamrożony produkt wysypać na rozgrzaną patelnię, dodać sos z woreczka i smażyć przez około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając.