Paella z owocami morza
Wygodne, gotowe danie o wyjątkowym charakterze. Nasza paella z owocami morza to połączenie złocistego ryżu, soczystych krewetek, omułków chilijskich, warzyw i intensywnego sosu inspirowanego kuchnią południa Europy. Każdy składnik zachowuje swoją naturalną teksturę i smak, a całość dopełnia wyrazisty, aromatyczny sos.
To szybki i pełnowartościowy obiad, który łączy prostotę przygotowania z głębią smaku. Idealny dla fanów kuchni morskiej i naturalnych składników.
Ryż żółty gotowany 47 % (woda, ryż, sól, kurkuma), warzywa w zmiennych proporcjach 30 % (cebula, pomidor, papryka czerwona, groszek zielony), sos (olej rzepakowy, czosnek, sól, aromat, pieprz czarny, natka pieruszki), krewetki białe (Litopenaeus vannamei) glazurowane, obrane, bez ogonka 10 % (krewetki, woda, sól); mięso z omułka chilijskiego (Mytilus chilensis) 5 %.
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 457 kJ | 109 kcal |
Tłuszcz | 4,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 1,1 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 0,55 g |
Zamrożony produkt wysypać na rozgrzaną patelnię, dodać sos z woreczka i smażyć przez około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając.