Pasta alle vongole
Klasyka śródziemnomorskiej kuchni w domowym wydaniu! Makaron tagliatelle w połączeniu z małżami Wenus w muszlach oraz aromatycznym sosem na bazie oleju rzepakowego z czosnkiem i przyprawami to propozycja dla prawdziwych smakoszy. Delikatne, lekko słone małże i intensywny czosnkowy aromat tworzą idealnie zbalansowane danie – gotowe w kilka minut.
To doskonały wybór na szybki, elegancki posiłek, który zachwyca prostotą i głębią smaku.
Makaron 50 % (woda, semolina z pszenicy durum, sól), małże wenus (Meretrix lyrata) 42 %, sos (olej rzepakowy, czosnek, sól, czosnek niedźwiedzi, natka pietruszki, pieprz czarny, cebula, kurkuma, sok cytryny w proszku, mięta, aromat).
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 673 kJ | 160 kcal |
Tłuszcz | 4,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 1,7 g |
Białko | 5,9 g |
Sól | 0,88 g |
Zamrożony produkt wysypać na rozgrzaną patelnię, dodać sos z woreczka i smażyć przez około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając.