Masa netto: 1 kg
Opis

Mule BIO ze skorupą w sosie własnym, gotowane
masa netto bez glazury 1 kg

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
232 kJ / 55 kcal
3 %
Tłuszcz
1,5 g
2 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,34 g
2 %
Węglowodany
3,3 g
1 %
w tym cukry
0,18 g
<0,5 %
Białko
7,1 g
14 %
Sól
1,23 g
20 %
Składniki

Omułek jadalny  (Mytilus edulis)  ze skorupą (100%).

Sposób przygotowania

W GARNKU:
Produkt wyjąć z opakowania, umieścić w garnku i przykryć. Gotować na najwyższej mocy przez 4-6 minut od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem wyrzucić wszystkie muszle, które się nie otworzyły. Należy też upewnić się, że produkt jest gorący.

W KUCHENCE MIKROFALOWEJ:
Produkt wyjąć z opakowania i umieścić w naczyniu przystosowanym do użytku w kuchence mikrofalowej. Następnie przykryć folią (do podgrzewania w mikrofali) kilkukrotnie nakłutą w różnych miejscach.
Kuchenka 800W: Podgrzewać przez 3 min., następnie zamieszać i podgrzać przez kolejne 3 minuty. Odczekać 1 minutę, po tym wyrzucić wszystkie muszle, które się nie otworzyły. Przed podaniem należy upewnić się, że produkt jest gorący.

*Czas przygotowania może się różnić w zależności od parametrów posiadanego sprzętu kuchennego.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257102957
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257104173
Ilość jednostek w kartonie
5
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek transparentny vacuum
Masa netto:
1 kg
Wymiary:
295 x 195 x 35 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
5 kg (5 x 1000 g)
Wymiary:
300 x 200 x 400 mm