Masa netto: 225 g
Opis

Podobnie, jak inne owoce morza, kalmary charakteryzują się wysoką zawartością białka oraz witamin z grupy B. Postać pierścieni umożliwia przygotowanie ich w niebanalny sposób. Panierowane i usmażone w głębokim tłuszczu stanowią idealną przekąskę – w sam raz do podania z ulubionym pikantnym sosem!

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
370 kJ / 87 kcal
4%
Tłuszcz
1,4 g
2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,4 g
2%
Węglowodany
3,1 g
1%
w tym cukry
0 g
0%
Białko
16 g
32%
Sól
0,60 g
10%
Składniki/Charakterystyka surowca

Kalmary pierścienie (Illex argentinus) (80%), woda, przeciwutleniacze: E330, E331

Alergeny

Produkt zawiera mięczaki. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Na patelni: Smażyć na rozgrzanym oleju około 10 minut, przewracając od czasu od czasu.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257107976
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5907480151817
Ilość jednostek w kartonie
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
tacka skinpack + obwoluta tekturowa
Masa netto:
225 g
Wymiary:
250 x 125 x 40 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
2,25 kg (10 x 225g)
Wymiary:
370 x 260 x 150 mm