Paluszki rybne
Paluszki rybne panierowane, mrożone.
Farsz rybny 65 %,
(mechanicznie oddzielone produkty rybołówstwa* 80 %, woda, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), płatki ziemniaczane, mąka pszenna, sól, błonnik pszenny, aromat pieprzu (zawiera serwatkę z mleka)); panier 35 % (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki, skrobia pszenna, olej rzepakowy).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), skorupiaki, mięczaki.
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 833 kJ | 184 kcal |
Tłuszcz | 6,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 3,6 g |
Białko | 9,1 g |
Sól | 1,14 g |
w lodówce 1 dzień,
w temperaturze poniżej -6 stopni°C 4 dni,
w temperaturze poniżej -12°C 3 tygodnie,
w temperaturze poniżej -18°C do daty "Najlepiej spożyć przed końcem".
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 10
Ilość opakowań zbiorczych na warstwie: 9
Ilość warstw: 9
Ilość opakowań zbiorczych na palecie: 81
Waga: 450 g