Paluszki z kałamarnicy
Paluszki z kałamarnicy. Panierowane, wstępnie smażone, głęboko mrożone.
Farsz z kałamarnicy 65 %,
(mięso mielone z kałamarnicy* (Dosidicus gigas) 74 %, woda, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), mąka pszenna, błonnik pszenny, sól); panier 35 % (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki, skrobia pszenna, olej rzepakowy).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), skorupiaki, ryby.
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 852 kJ | 204 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0,85 g |
w lodówce 1 dzień,
w temperaturze poniżej -6 stopni°C 4 dni,
w temperaturze poniżej -12°C 3 tygodnie,
w temperaturze poniżej -18°C do daty "Najlepiej spożyć przed końcem".
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 16
Ilość opakowań zbiorczych na warstwie: 8
Ilość warstw: 8
Ilość opakowań zbiorczych na palecie: 64
Waga: 300 g