Masa netto: 300 g
Opis

Dorsz atlantycki polędwice, bez skóry, opakowanie chainpack
masa netto bez glazury 300 g

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
273 kJ/ 64 kcal
3%
Tłuszcz
0,5 g
<1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,3 g
<1%
Węglowodany
0 g
0%
w tym cukry
0 g
0%
Białko
15 g
30%
Sól
0 g
0%
Składniki

Dorsz atlantycki  (Gadus morhua)  polędwice bez skóry.

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:

Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257108331
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257108348
Ilość jednostek w kartonie
18
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek vacum chainpack
Masa netto:
300 g
Wymiary:
380 x 210 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
5,4 kg (18 x 300g)
Wymiary:
388 x 288 x 188 mm