Masa netto: 950 g
Opis

Dorsz atlantycki porcje filetów bez skóry, MSC
masa netto bez glazury: 950 g

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
292 kJ/ 70 kcal
Tłuszcz
0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
0 g
w tym cukry
0 g
Białko
17 g
Sól
0,22 g
Składniki

Dorsz atlantycki (Gadus morhua) porcje fletów bez skóry.

Alergeny

Produkt może zawierać zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą), skorupiaki, mięczaki i produkty pochodne.

Sposób przygotowania:

Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:

Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5904717721386
Kod EAN (opakowanie zbiorcze):
5904717721362
Ilość jednostek w kartonie:
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek z efektem "paper touch"
Masa netto:
950 g
Wymiary:
280 x 320 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
9,5 kg (10 x 950 g)
Wymiary:
389 x 281 x 318 mm