Masa netto: 570 g
Opis

Dorsz czarny kostka z fileta, glazurowana
masa netto bez glazury 570 g

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
300 kJ/ 71 kcal
4 %
Tłuszcz
0,3 g
1 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,06 g
1 %
Węglowodany
0 g
0 %
w tym cukry
0 g
0 %
Białko
17 g
34 %
Sól
0,22 g
4 %
Składniki

Dorsz czarny  (Pollachius virens)  filet bez skóry, z połączonych kawałków ryby.

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:

Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257102506
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257106511
Ilość jednostek w kartonie
25
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek transparentny vacuum + etykieta
Masa netto:
570 g
Wymiary:
130 x 250 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
14,2 kg (25 x 570g)
Wymiary:
395 x 285 x 243 mm