Masa netto: 570 g
Opis

Kostka z dorsza czarnego jest łatwa w przygotowaniu. Po rozmrożeniu obtocz produkt w mące, jajku i ulubionej panierce, a następnie przysmaż na patelni z dodatkiem dobrej oliwy. Możesz także przyrządzić ją w dowolny, ulubiony sposób (piec lub grillować), aby już po chwili móc gościć na talerzu doskonałą rybę pełną białka i mikroelementów.

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
300 kJ/ 71 kcal
4 %
Tłuszcz
0,3 g
1 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,06 g
1 %
Węglowodany
0 g
0 %
w tym cukry
0 g
0 %
Białko
17 g
34 %
Sól
0,22 g
4 %
Składniki/Charakterystyka surowca

Dorsz czarny (pollachius virens) filet bez skóry, z połączonych kawałków ryby.

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Zmyć warstwę glazury pod bieżącą wodą.
Na patelni: Smażyć na rozgrzanym oleju około 10 minut, przewracając od czasu od czasu.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257102506
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257106511
Ilość jednostek w kartonie
25
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
opakowanie foliowe PET12/LDPE80
Masa netto:
570 g
Wymiary:
245x125x37 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
14,2 kg (25 x 570g)
Wymiary:
395x285x243 mm