Wartości odżywcze
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
332 kJ/ 78 kcal
Tłuszcz
0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,38 g
Węglowodany
0 g
w tym cukry
0 g
Białko
18 g
Sól
0,2 g
Składniki
Dorsz czarny (Pollachius virens) polędwice bez skóry.
Alergeny
Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Sposób przygotowania
Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:
Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut
Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257102469
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257103091
Ilość jednostek w kartonie
16
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek transparentny vacuum + etykieta
Masa netto:
500 g
Wymiary:
380 x 210 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
8 kg (16 x 500 g)