Masa netto: 500 g
Opis

Polędwica z dorsza czarnego stanowi znakomita podstawę dania dla całej rodziny. Po rozmrożeniu i osuszeniu polędwicę wystarczy doprawić solą, pieprzem oraz aromatyczną mieszanką ziół, a następnie upiec z dodatkiem oliwy i warzyw. Stanowi doskonałe źródło białka cechującego się łatwą przyswajalnością oraz zdrowych kwasów tłuszczowych.

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
332 kJ/ 78 kcal
4%
Tłuszcz
0,7 g
1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,38 g
2%
Węglowodany
0 g
0%
w tym cukry
0 g
0%
Białko
18 g
36%
Sól
0,20 g
3%
Składniki/Charakterystyka surowca

Dorsz czarny (Pollachius virens) polędwice bez skóry.

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Opłukać pod bieżącą wodą, następnie poddać obróbce termicznej:

Patelnia: Smażyć na rozgrzanym oleju przez ~10 min, Garnek: gotować we wrzątku ~7 min,
Piekarnik: piec ~25 min. w temperaturze 180°C.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257102469
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257101493
Ilość jednostek w kartonie
20
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek „paper-touch”
Masa netto:
500 g
Wymiary:
240 x 370 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
10 kg (20 x 500 g)
Wymiary:
395 x 285 x 243 mm