Masa netto: 500 g
Opis

Polędwica z dorsza czarnego to niebanalna propozycja na obiad lub wiele innych okazji wymagających podania wykwintnego dania. Mięso ryby charakteryzuje się delikatnym smakiem, wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka i witamin z grupy B. Uzupełnij rybę warzywami lub dodaj do niej frytki i stwórz doskonałe danie dla ciebie i twoich gości.

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
332 kJ/ 78 kcal
4%
Tłuszcz
0,7 g
1 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,38 g
Węglowodany
0 g
0%
w tym cukry
0 g
0%
Białko
18 g
36%
Sól
0,2 g
3%
Składniki/Charakterystyka surowca

Dorsz czarny (Pollachius virens) polędwice bez skóry.

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

NA PATELNI:
Zamrożony produkt smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 6 – 8 minut, kilkukrotnie przewracając.

W PIEKARNIKU:
Rozgrzać piekarnik do temp. 220°C. Zamrożony produkt ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12 – 15 minut.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257102469
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257103091
Ilość jednostek w kartonie
16
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
woreczek
Masa netto:
500 g
Wymiary:
420 x 210 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
8 kg (16 x 500 g)
Wymiary: