Masa netto: 500 g
Opis

Dorsz czarny polędwice, bez skóry
masa netto bez glazury 500 g

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
332 kJ/ 78 kcal
4%
Tłuszcz
0,7 g
1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,38 g
2%
Węglowodany
0 g
0%
w tym cukry
0 g
0%
Białko
18 g
36%
Sól
0,20 g
3%
Składniki

Dorsz czarny  (Pollachius virens)  polędwice bez skóry.

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:

Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257102469
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257101493
Ilość jednostek w kartonie
20
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek foliowy vacuum z efektem "paper touch"
Masa netto:
500 g
Wymiary:
240 x 370 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
10 kg (20 x 500 g)
Wymiary:
395 x 285 x 243 mm