Masa netto: 750 g
Opis

Dorsz czarny porcje filetów bez skóry
masa netto bez glazury 750 g

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
355 kJ / 84 kcal
Tłuszcz
0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
0 g
w tym cukry
0 g
Białko
19 g
Sól
0,21 g
Składniki

Dorsz czarny (Pollachius virens) porcje filetów bez skóry.

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Produkt może zawierać zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą), skorupiaki, mięczaki i produkty pochodne.

Sposób przygotowania

Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:

Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257103992
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257103954
Ilość jednostek w kartonie
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek z efektem "paper touch"
Masa netto:
750 g
Wymiary:
280 x 314 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
7,5 kg (10 x 750g)
Wymiary:
395 x 285 x 243 mm