Masa netto: 380 g
Opis

Dorsz  kostka z fileta, glazurowana
masa netto bez glazury 380 g

Składniki

Dorsz (Gatunki ryb zakwalifikowane według kodu literowego umieszczonego obok numeru partii: A – Dorsz czarny (Pollachius virens), B- Dorsz atlantycki (Gadus morhua), C- Dorsz pacyficzny (Gadus macrocephalus)).

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Produkt może zawierać zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą), skorupiaki, mięczaki i produkty pochodne.

Sposób przygotowania

Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:

Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5904717721478
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5904717721485
Ilość jednostek w kartonie
12
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek transparentny vacuum + etykieta
Masa netto:
380 g
Wymiary:
130 x 250 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
4,56 kg (12 x 380 g)
Wymiary:
315x225x120 mm