* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Mintaj (Gadus chalcogrammus) filety bez skóry.
Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:
Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut