Masa netto: 380 g
Opis

Mintaj jest dobrze znaną rybą, która często gości na polskich stołach. Mięso mintaja charakteryzuje delikatny smak. Można uzupełnić je dowolnymi warzywami, sosem lub panierką i podać w swojej ulubionej wersji. Wygodna postać kostki pozwala zaoszczędzić czas potrzebny na filetowanie ryby. Kostka z mintaja posiada oznaczenie MSC, a zatem została pozyskana z certyfikowanych łowisk.

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
311 kJ / 73 kcal
4%
Tłuszcz
0,6 g
1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
0,5%
Węglowodany
0 g
0%
w tym cukry
0 g
0%
Białko
17 g
34%
Sól
0,04 g
0,6%
Składniki/Charakterystyka surowca

Mintaj (Gadus chalcogrammus) filet bez skóry z połączonych kawałków ryby.

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Patelnia:
Zamrożony produkt smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 6 – 8 minut, kilkukrotnie przewracając.
Piekarnik:
Rozgrzać piekarnik do temp. 220°C. Zamrożony produkt ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12 – 15 minut.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257109321
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257105699
Ilość jednostek w kartonie
12
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek przezroczysty + etykieta
Masa netto:
380 g
Wymiary:
100 x 160 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
4,56 kg (12 x 380 g)
Wymiary:
240 x 190 x 184 mm