Masa netto: 700 g
Opis

Mintaj polędwice bez skóry
masa netto bez glazury 700 g

 

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
234 kJ/ 56 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
0 g
w tym cukry
0 g
Białko
12 g
Sól
0,83 g
Składniki

Mintaj (Gadus chalcogrammus) polędwice bez skóry.

Alergeny

Produkt może zawierać zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą), skorupiaki, mięczaki i produkty pochodne.

Sposób przygotowania

Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:

Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logisyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5907534251319
Kod EAN (opakowanie zbiorcze):
5908257101875
Ilość jednostek w kartonie:
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek z efektem "paper touch"
Masa netto:
700 g
Wymiary:
280x280 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
10 kg (10x1000 g)
Wymiary:
395 x 285 x 243 mm