Masa netto: 700 g
Opis

Morszczuk kapski to doskonała ryba, którą warto spożywać. Jest łatwa do przygotowania – postać filetów sprawia, że bez trudu możesz ją rozmrozić i usmażyć w panierce lub upiec w piekarniku według sprawdzonego przepisu. Ma chude i lekkostrawne mięso. Dzięki porcji XXL możesz mieć pewność, że każdy odejdzie od stołu najedzony!

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
330 kJ/ 78 kcal
4%
Tłuszcz
1,1 g
2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,3 g
2%
Węglowodany
0 g
0%
w tym cukry
0 g
0%
Białko
17 g
34%
Sól
0,65 g
11%
Składniki/Charakterystyka surowca

Morszczuk kapski (Merluccius capensis) filety ze skórą.

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Opłukać pod bieżącą wodą, następnie poddać obróbce termicznej:

Patelnia: smażyć na rozgrzanym oleju przez ~10 minut.
Garnek: gotować we wrzątku ~7 minut.
Piekarnik: piec ~25 minut w temperaturze 180°C.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257108010
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257109505
Ilość jednostek w kartonie
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek „paper-touch”
Masa netto:
700 g
Wymiary:
420 x 240 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
7,0 kg (10 x 700g)
Wymiary:
395 x 285 x 243 mm