Masa netto: 700 g
Opis

Morszczuk kapski filety ze skórą
masa netto bez glazury: 700 g

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
300 kJ/ 71 kcal
Tłuszcz
0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
0 g
w tym cukry
0 g
Białko
16 g
Sól
0,27 g
Składniki

Morszczuk kapski (Merluccius capensis) filety ze skórą.

Alergeny

Produkt może zawierać zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą), skorupiaki, mięczaki i produkty pochodne.

Sposób przygotowania:

Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:

Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257108010
Kod EAN (opakowanie zbiorcze):
5908257109505
Ilość jednostek w kartonie:
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek z efektem "paper touch"
Masa netto:
700 g
Wymiary:
280 x 300 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
7 kg (10 x 700 g)
Wymiary:
395 x 285 x 243 mm