Masa netto: 700 g
Opis

Tilapia jest to ryba, której mięso stanowi doskonałe źródło łatwo przyswajalnego białka. Ma chude i delikatne mięso, dlatego może być z powodzeniem podawana na obiad dla całej rodziny. Stanowi ponadto źródło aminokwasów, których organizm nie jest w stanie wytwarzać samodzielnie. Upiecz ją razem z warzywami, a zyskasz smaczny posiłek.

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
273 kJ/ 64 kcal
2 %
Tłuszcz
0,5 g
1 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
1 %
Węglowodany
0 g
0 %
w tym cukry
0 g
0 %
Białko
15 g
30 %
Sól
0,48 g
8 %
Składniki/Charakterystyka surowca

Tilapia nilowa (Oreochromis niloticus) filety bez skóry (90%), woda, stabilizator E451 lub E452

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Filety osuszyć, przyprawić według uznania i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem przez około 10 minut. Obracając w trakcie.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257102018
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257105392
Ilość jednostek w kartonie
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek foliowy
Masa netto:
700 g
Wymiary:
240 x 420 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
7kg (10 x 700 g)
Wymiary:
395 x 285 x 243 mm