Masa netto: 700 g
Opis

NC SEAFOOD – Tilapia filety, bez skóry
masa netto bez glazury 380 g

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
273 kJ/ 64 kcal
2 %
Tłuszcz
0,5 g
1 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
1 %
Węglowodany
0 g
0 %
w tym cukry
0 g
0 %
Białko
15 g
30 %
Sól
0,48 g
8 %
Składniki

Tilapia nilowa  (Oreochromis niloticus)  filety bez skóry (90%), woda, stabilizator E451 lub E452

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:

Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257102018
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257105392
Ilość jednostek w kartonie
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek foliowy vacuum
Masa netto:
700 g
Wymiary:
240 x 420 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
7kg (10 x 700 g)
Wymiary:
395 x 285 x 243 mm