Masa netto: 450 g
Opis

Sandacz jest rybą, którą charakteryzuje delikatne, chude mięso. Ma niezwykle wysoką zawartość łatwo przyswajalnego białka, dlatego też z powodzeniem może stanowić podstawę diety kulturystów lub osób, które dbają o swoją sylwetkę. Filety można łatwo rozmrozić, doprawić i upiec. Podaj je z ulubionymi warzywami, aby uzyskać pełnowartościowy posiłek.

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
368 kJ / 84 kcal
4 %
Tłuszcz
0,7 g
1 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
0 %
Węglowodany
0,9 g
0,3 %
w tym cukry
0,5 g
0,5 %
Białko
19 g
38 %
Sól
0,14 g
2 %
Składniki/Charakterystyka surowca

Filety z Sandacza (Lucioperca lucioperca) ze skórą.

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Spożyć po obróbce termicznej ! Nie zamrażać po rozmrożeniu.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257103985
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257109048
Ilość jednostek w kartonie
20
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
folia
Masa netto:
450 g
Wymiary:
240x420 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
9,0 kg (20 x 450 g)
Wymiary:
389 x 281 x 318 mm