* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Dorsz* filety bez skóry – z połączonych kawałków ryby 65%, panier 35% (mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki). Produkt może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą). * Gatunki ryb zakwalifikowane według następującego kodu literowego umieszczonego obok numeru partii:
A – Dorsz atlantycki (Gadus morhua) złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu: FAO 27 II a 2 (Północno-Wschodni Atlantyk, Morze Norweskie) lub FAO 21 (Północno-Zachodni Atlantyk);
B- Dorsz pacyficzny (Gadus macrocephalus) złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu: FAO 61 (Północno-Zachodni Ocean Spokojny) lub FAO 67 (Północno-Wschodni Ocean Spokojny);
C – Dorsz czarny (Pollachius virens) złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu FAO 27 V a,b (Ocean Atlantycki, Wody Islandii i Wysp Owczych).
Produkt zawiera rybę, gluten pszenny. Może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
NA PATELNI:
Zamrożony produkt smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 6–8 minut, kilkukrotnie przewracając.
WE FRYTKOWNICY:
Zamrożony produkt smażyć w temperaturze 170°C przez 6–7 minut.
W PIEKARNIKU:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożony produkt ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12–15 minut.