Masa netto: 480 g
Opis

Kostka panierowana z fileta dorsza
masa netto 480 g

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
570 kJ / 136 kcal
7 %
Tłuszcz
5,9 g
8 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,4 g
2 %
Węglowodany
6,7 g
3 %
w tym cukry
1,7 g
2 %
Białko
14 g
28 %
Sól
0,62 g
10 %
Składniki

Dorsz* filety bez skóry – z połączonych kawałków ryby 65%, panier 35% (mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki). Produkt może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
* Gatunki ryb zakwalifikowane według następującego kodu literowego
umieszczonego obok numeru partii: A – Dorsz atlantycki (Gadus morhua)
złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu: FAO 27 II a 2
(Północno-Wschodni Atlantyk, Morze Norweskie) lub FAO 21 (Północno-Zachodni
Atlantyk); B- Dorsz pacyficzny (Gadus macrocephalus) złowione w morzu,
narzędzie połowu: włoki, obszar połowu: FAO 61 (Północno-Zachodni Ocean
Spokojny) lub FAO 67 (Północno-Wschodni Ocean Spokojny); C – Dorsz czarny
(Pollachius virens) złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu
FAO 27 V a,b (Ocean Atlantycki, Wody Islandii i Wysp Owczych).

Alergeny

Produkt zawiera rybę, gluten pszenny. Może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

NA PATELNI:
Zamrożony produkt smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 6–8 minut, kilkukrotnie przewracając.

WE FRYTKOWNICY:
Zamrożony produkt smażyć w temperaturze 170°C przez 6–7 minut.

W PIEKARNIKU:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożony produkt ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12–15 minut.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257104067
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257104074
Ilość jednostek w kartonie
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
kartonik
Masa netto:
480 g
Wymiary:
301 x 100 x 30 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
4,8 kg (10 x 480 g)
Wymiary:
310 x 260 x 140 mm