Farsz rybny 65% (mięso ryb* 80%, woda, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), płatki ziemniaczane, mąka pszenna, sól, błonnik pszenny, ekstrakt pieprzu (zawiera serwatkę)), panier 35% (mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki).
* Mechanicznie oddzielone produkty rybołówstwa, złowione w morzu, obszar połowu FAO 27 Północno-Wschodni Atlantyk, gatunki ryb zakwalifikowane według kodu literowego umieszczonego obok numeru partii:
A – Dorsz atlantycki (Gadus morhua) podobszar połowu: I, II, IV, V, XIV Morze Barentsa, Morze Norweskie, Spitsbergen i Wyspa Niedźwiedzia, Morze Północne, Wschodnia Grenlandia;
B – Plamiak (Melanogrammus aeglefinus) podobszar połowu: I, II, Va Morze Barentsa, Morze Norweskie, Wody Islandii;
C – Dorsz czarny (Pollachius virens) podobszar połowu: I, II, V Morze Barentsa, Morze Norweskie, Spitsbergen i Wyspa Niedźwiedzia, Wody Islandii i Wysp Owczych.
Produkt zawiera rybę, gluten pszenny. Może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
NA PATELNI:
Zamrożony produkt smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 6–8 minut, kilkukrotnie przewracając.
WE FRYTKOWNICY:
Zamrożony produkt smażyć w temperaturze 170°C przez 4–6 minut.
W PIEKARNIKU:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożony produkt ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12–15 minut.