Masa netto: 300 g
Opis

Panierowane paluszki z dorsza

masa netto: 300 g

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
770 kJ / 184 kcal
Tłuszcz
8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,7 g
Węglowodany
13 g
w tym cukry
1,5 g
Białko
14 g
Błonnik
0,8 g
Sól
0,89 g
Składniki

Dorsz filety bez skóry z połączonych kawałków ryby (65%), panier (35%) (mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki)

Alergeny

Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), skorupiaki, mięczaki i produkty pochodne.

Sposób przygotowania

NA PATELNI:
Zamrożony produkt smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 6–8 minut, kilkukrotnie przewracając.

WE FRYTKOWNICY:
Zamrożony produkt smażyć w temperaturze 170°C przez 6–7 minut.

W PIEKARNIKU:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożony produkt ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12–15 minut.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257100106
Kod EAN (opakowanie zbiorcze):
5908257100090
Ilość jednostek w kartonie:
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
kartonik tekturowy
Masa netto:
300 g
Wymiary:
201 x 100 x 30 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
3 kg (10 x 300 g)
Wymiary:
315 x 225 x 120 mm