ZAPIECZRYBĘ w sosie dyniowym
Delikatne kostki białej ryby bez skóry zatopione w aksamitnym, kremowym sosie dyniowym, przygotowanym na bazie słodkiej śmietanki. Naturalna słodycz dyni idealnie komponuje się z delikatnym, lekko słonym smakiem ryby, tworząc wyjątkową harmonię smaków. Każdy kęs to prawdziwa uczta, która przenosi Cię w klimat ciepłych, jesiennych dni.
Spróbuj tej wyjątkowej propozycji i pozwól, by smak dyni ożywił Twoje rodzinne obiady.
Kostki z filetów ryby* białej 50 %, sos dyniowy 45 % [dynia 40 %, śmietanka [śmietanka, stabilizator (karagen)], woda, baza do sosu [mleko odtłuszczone w proszku, skrobia ziemniaczana, mleko pełne w proszku, mąka pszenna, skrobia (z tapioki, pszenna), błonnik ziemniaczany, ekstrakty przypraw, przyprawy], pieprz cytrynowy (sól, kukurydza, cebula, cukier, pieprz czarny, skórka cytryny, kwasek cytrynowy, pieprz biały, kurkuma, ekstrakt kurkumy), papryka słodka, przyprawy], posypka (olej rzepakowy, mąka pszenna, drożdże, sól, cukier).
*Gatunki ryb zakwalifikowane według kodu literowego: A – Mintaj (Gadus chalcogrammus), B – Dorsz czarny (Pollachius virens), C – Plamiak (Melanogrammus aeglefinus).
Pomimo zachowania najwyższej staranności i ścisłej kontroli produkcji, produkt może zawierać ości ryb. Może zawierać mięczaki, skorupiaki, mleko (w tym laktozę).
Pomimo zachowania najwyższej staranności i ścisłej kontroli produkcji, produkt może zawierać ości ryb. Może zawierać mięczaki, skorupiaki, mleko (w tym laktozę).
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 517 kJ | 124 kcal |
Tłuszcz | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,2 g |
Węglowodany | 3,8 g |
w tym cukry | 3,8 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,45 g |
W PIEKARNIKU: Rozgrzać piekarnik do 200 °C. Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika piec przez około 25-35 minut.
W KUCHENCE MIKROFALOWEJ: Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika przygotować przez około 13-15 min przy mocy 600 W.
W AIR FRYERZE: Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika przygotować przez około 30-35 minut w temperaturze 160 °C.
Ze względu na występujące różnice pomiędzy urządzeniami grzewczymi powyższą informację należy traktować jako wskazówkę do osiągnięcia temperatury 75 °C wewnątrz produktu.
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 16
Ilość opakowań zbiorczych na warstwie: 8
Ilość warstw: 8
Ilość opakowań zbiorczych na palecie: 64