ZAPIECZRYBĘ w sosie grzybowym
Delikatne kostki białej ryby w aksamitnym sosie grzybowym na bazie słodkiej śmietanki, z wyczuwalnymi kawałkami prawdziwych grzybów. Na wierzchu chrupiąca posypka, która dodaje wyjątkowej tekstury. Idealne połączenie kremowego smaku sosu i soczystości ryby sprawi, że każde danie stanie się wyjątkowym doznaniem.
Spróbuj szybko i naturalnie – idealne na rodzinny obiad!
Kostki z fileta z ryby* białej, bez skóry 50 %, sos grzybowy 44 %: pieczarka mrożona, śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), woda, baza do sosu (mleko odtłuszczone w proszku, skrobia ziemniaczana, mleko pełne w proszku, mąka pszenna, skrobia z tapioki, skrobia pszenna, błonnik ziemniaczany, ekstrakty przypraw [gałka muszkatołowa, pieprz czarny i biały], przyprawy – gałka muszkatołowa), cebula mrożona, aromat grzyba leśnego (aromaty (zawierają mleko, gluten), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), hydrolizat białka kukurydzianego),czosnek mielony, aromat pieprzu (zawiera serwatkę z mleka), sól, posypka 6 %: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, pietruszka suszona.
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 506 kJ | 121 kcal |
Tłuszcz | 5,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g |
Węglowodany | 5,9 g |
w tym cukry | 5,7 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,63 g |
W PIEKARNIKU: Rozgrzać piekarnik do 200 °C. Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika piec przez około 25-35 minut.
W KUCHENCE MIKROFALOWEJ: Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika przygotować przez około 13-15 min przy mocy 600 W.
W AIR FRYERZE: Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika przygotować przez około 30-35 minut w temperaturze 160 °C.
Ze względu na występujące różnice pomiędzy urządzeniami grzewczymi powyższą informację należy traktować jako wskazówkę do osiągnięcia temperatury 75 °C wewnątrz produktu.
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 16
Ilość opakowań zbiorczych na warstwie: 8
Ilość warstw: 8
Ilość opakowań zbiorczych na palecie: 64