ZAPIECZRYBĘ w sosie lazurowym z gruszką
Wyjątkowe połączenie delikatnych kostek białej ryby bez skóry z kremowym sosem na bazie słodkiej śmietanki, wzbogaconym aromatem sera pleśniowego i subtelną nutą świeżej gruszki. Ten luksusowy sos lazurowy nadaje daniu głębię smaku i wyjątkową kremową konsystencję. Ryba jest lekko słona i soczysta, a całość zamknięta w harmonii smaków, które zapadną w pamięć.
Pozwól sobie na kulinarną podróż w stylu premium – idealne na wyjątkowy obiad lub kolację.
Kostki z filetów ryby* białej 50 %, sos lazurowym 50 % [gruszka 25 %, śmietanka [śmietanka, stabilizator (karagen)], woda, ser pleśniowy 6 % [mleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator (chlorek wapnia), bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti], baza do sosu [mleko odtłuszczone w proszku, skrobia ziemniaczana, mleko pełne w proszku, mąka pszenna, skrobia (z tapioki, pszenna), błonnik ziemniaczany, ekstrakty przypraw, przyprawy], ser (mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej), bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), przyprawy].
*Gatunki ryb zakwalifikowane według kodu literowego: A – Mintaj (Gadus chalcogrammus), B – Dorsz czarny (Pollachius virens), C – Plamiak (Melanogrammus aeglefinus).
Pomimo zachowania najwyższej staranności i ścisłej kontroli produkcji, produkt może zawierać ości ryb. Może zawierać mięczaki, skorupiaki.
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 522 kJ | 125 kcal |
Tłuszcz | 6,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g |
Węglowodany | 4,3 g |
w tym cukry | 2,6 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,80 g |
W PIEKARNIKU: Rozgrzać piekarnik do 200 °C. Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika piec przez około 25-35 minut.
W KUCHENCE MIKROFALOWEJ: Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika przygotować przez około 13-15 min przy mocy 600 W.
W AIR FRYERZE: Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika przygotować przez około 30-35 minut w temperaturze 160 °C.
Ze względu na występujące różnice pomiędzy urządzeniami grzewczymi powyższą informację należy traktować jako wskazówkę do osiągnięcia temperatury 75 °C wewnątrz produktu.
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 16
Ilość opakowań zbiorczych na warstwie: 8
Ilość warstw: 8
Ilość opakowań zbiorczych na palecie: 64