ZAPIECZRYBĘ w sosie szpinakowym
Pozwól sobie na pyszny i szybki obiad! Kostki delikatnej, białej ryby bez skóry zanurzone w kremowym sosie szpinakowym ze słodką śmietanką. Chrupiąca posypka na wierzchu dodaje wyjątkowej tekstury i smaku. Naturalne składniki i delikatna nuta szpinaku sprawiają, że to danie idealnie sprawdzi się na rodzinny posiłek.
Kostki z filetów z ryby białej, bez skóry 50 %, sos szpinakowy 44 %: szpinak mrożony, woda, śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), baza do sosu (mleko odtłuszczone w proszku, skrobia ziemniaczana, mleko pełne w proszku, mąka pszenna, skrobia z tapioki, skrobia pszenna, błonnik ziemniaczany, ekstrakty przypraw [gałka muszkatołowa, pieprz czarny i biały], przyprawy – gałka muszkatołowa), cebula mrożona, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), pieprz cytrynowy (sól, kukurydza, cebula, cukier, pieprz czarny, skórka z cytryny, kwasek cytrynowy, pieprz biały, kurkuma, ekstrakt kurkumy), sól, czosnek mielony, posypka 6 %: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy.
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 495 kJ | 188 kcal |
Tłuszcz | 5,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g |
Węglowodany | 6,6 g |
w tym cukry | 2,9 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,63 g |
W PIEKARNIKU: Rozgrzać piekarnik do 200 °C. Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika piec przez około 25-35 minut.
W KUCHENCE MIKROFALOWEJ: Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika przygotować przez około 13-15 min przy mocy 600 W.
W AIR FRYERZE: Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika przygotować przez około 30-35 minut w temperaturze 160 °C.
Ze względu na występujące różnice pomiędzy urządzeniami grzewczymi powyższą informację należy traktować jako wskazówkę do osiągnięcia temperatury 75 °C wewnątrz produktu.
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 16
Ilość opakowań zbiorczych na warstwie: 8
Ilość warstw: 8
Ilość opakowań zbiorczych na palecie: 64