ZAPIECZRYBĘ w sosie w stylu włoskim
Delikatne kostki fileta z białej ryby bez skóry zapieczone pod warzywną pierzynką z soczystych pomidorów i miękkiej cukinii. Danie przyprawione aromatycznym czosnkiem, świeżą bazylią i solą. Po upieczeniu ryba jest miękka i lekko sprężysta, a warzywa tworzą delikatny, kremowy sos. Idealna propozycja na smaczny i lekki obiad pełen naturalnych smaków.
Kostki z filetów ryby* białej 50 %, warzywa w zmiennych proporcjach 41 % (pomidor, cukinia), olej rzepakowy, mąka pszenna, czosnek mielony, sól, bazylia suszona.
*Gatunki ryb zakwalifikowane według kodu literowego: A – Mintaj (Gadus chalcogrammus), B – Dorsz czarny (Pollachius virens), C – Plamiak (Melanogrammus aeglefinus).
Pomimo zachowania najwyższej staranności i ścisłej kontroli produkcji, produkt może zawierać ości ryb. Może zawierać mięczaki, skorupiaki, mleko (w tym laktozę).
Wartości odżywcze w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 373 kJ | 89 kcal |
Tłuszcz | 4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 3,8 g |
w tym cukry | 1,6 g |
Białko | 8,9 g |
Sól | 0,78 g |
W PIEKARNIKU: Rozgrzać piekarnik do 200 °C. Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika piec przez około 25-35 minut.
W KUCHENCE MIKROFALOWEJ: Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika przygotować przez około 13-15 min przy mocy 600 W.
W AIR FRYERZE: Zamrożony produkt w tacce wyjętej z kartonika przygotować przez około 30-35 minut w temperaturze 160 °C.
Ze względu na występujące różnice pomiędzy urządzeniami grzewczymi powyższą informację należy traktować jako wskazówkę do osiągnięcia temperatury 75 °C wewnątrz produktu.
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 16
Ilość opakowań zbiorczych na warstwie: 8
Ilość warstw: 8
Ilość opakowań zbiorczych na palecie: 64