Skontaktuj się
  • Polski

Filet z sandacza w warzywach Ratatouille

Składniki

(na 2 porcje):

  • 2 filety z sandacza (150-170 g na porcję)
  • ½ bakłażana
  • ½ cukinii
  • 1 papryka
  • 1 pomidor
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • Oliwa z oliwek, sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie

  1. Pokrój warzywa w kostkę.
  2. Na oliwie podsmaż cebulę i czosnek, dodaj bakłażana, po chwili cukinię, paprykę i na końcu pomidora. Duś na małym ogniu ok. 15 minut, dopraw ziołami.
  3. Filety z sandacza dopraw solą i pieprzem. Smaż skórą do dołu na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy przez 3-4 minuty, następnie krótko z drugiej strony.

Smakuje najlepiej na ciepło, jako lekki, sezonowy obiad lub elegancka kolacja.

Skontaktuj się z nami

Kontakt

Niezależnie czy masz pytanie bardzo szczegółowe, czy ogólne, zapraszamy Ciebie do napisania do naszej firmy. Zespół z chęcią odpowie na Twoje pytania!

    Przegląd prywatności

    Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

    Ściśle niezbędne ciasteczka

    Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.

    Ciasteczka stron trzecich

    Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.

    Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.