
Składniki
- filety z mintaja
- ketchup pikantny 400ml
- słoik papryki konserwowej
- puszka brzoskwiń
- 1-2 cebule
- mąka/li>
- oliwa (do smażenia)
- sól
Mintaj w sosie słodko kwaśnym
Pyszne w wersji na ciepło oraz na zimno.
Przygotowanie
- Filety rybne rozmrozić, opłukać i osuszyć.
- Przygotowywać sos: Posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną paprykę i brzoskwinie. Dolać sok z brzoskwiń oraz ketchup. Wszystko dusić na małym ogniu w czasie smażenia ryby.
- Usmażyć filety rybne: Rozmrożone i osuszone filety mintaja oprószyć solą, obtoczyć w mące i podsmażyć na oliwie około 7-10 minut. Po upewnieniu się że filety są już usmażone ułożyć na talerzu lub półmisku i polać sosem.