Na szybko

Mintaj w sosie słodko kwaśnym

Składniki
  • filety z mintaja
  • ketchup pikantny 400ml
  • słoik papryki konserwowej
  • puszka brzoskwiń
  • 1-2 cebule
  • mąka
  • oliwa (do smażenia)
  • sól

Sposób przygotowania

Filety rybne rozmrozić, opłukać i osuszyć.

Przygotowywać sos: Posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną paprykę i brzoskwinie. Dolać sok z brzoskwiń oraz ketchup. Wszystko dusić na małym ogniu w czasie smażenia ryby.
Usmażyć filety rybne: Rozmrożone i osuszone filety mintaja oprószyć solą, obtoczyć w mące i podsmażyć na oliwie około 7-10 minut. Po upewnieniu się że filety są już usmażone ułożyć na talerzu lub półmisku i polać sosem.

Pyszne w wersji na ciepło oraz na zimno.

 

Smacznego!