Skontaktuj się
  • Polski

Mintaj w sosie słodko kwaśnym

Składniki

  • filety z mintaja
  • ketchup pikantny 400ml
  • słoik papryki konserwowej
  • puszka brzoskwiń
  • 1-2 cebule
  • mąka/li>
  • oliwa (do smażenia)
  • sól

Przygotowanie

  1. Filety rybne rozmrozić, opłukać i osuszyć.
  2. Przygotowywać sos: Posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną paprykę i brzoskwinie. Dolać sok z brzoskwiń oraz ketchup. Wszystko dusić na małym ogniu w czasie smażenia ryby.
  3. Usmażyć filety rybne: Rozmrożone i osuszone filety mintaja oprószyć solą, obtoczyć w mące i podsmażyć na oliwie około 7-10 minut. Po upewnieniu się że filety są już usmażone ułożyć na talerzu lub półmisku i polać sosem.

Skontaktuj się z nami

Kontakt

Niezależnie czy masz pytanie bardzo szczegółowe, czy ogólne, zapraszamy Ciebie do napisania do naszej firmy. Zespół z chęcią odpowie na Twoje pytania!

    Przegląd prywatności

    Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

    Ściśle niezbędne ciasteczka

    Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.

    Ciasteczka stron trzecich

    Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.

    Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.