Skontaktuj się
  • Polski

Polędwica z dorsza zapiekana z ziemniakami

Składniki

  • polędwice z dorsza (lub mintaja)
  • młode ziemniaczki 600 g
  • pomidorki koktajlowe 150g
  • oliwa 60 ml
  • sól morska
  • pieprz kolorowy

Przygotowanie

  1. Polędwice rozmrozić, opłukać i osuszyć.
  2. Młode ziemniaczki umyć i pociąć w ćwiarki, skropić oliwą i ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym.
  3. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piec przez około 40 minut z włączonym termoobiegiem.
  4. W międzyczasie przygotować rozmrożone i osuszone polędwice: skropić je oliwą i przyprawić solą morską oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Ułożyć wraz z połówkami pomidorków koktajlowych na drugiej blasze lub naczyniu i dołożyć do piekarnika na około 12 minut przed końcem pieczenia ziemniaków.
  5. Po upewnieniu się że ryba jest upieczona serwować razem z ziemniakami i pomidorami.

Skontaktuj się z nami

Kontakt

Niezależnie czy masz pytanie bardzo szczegółowe, czy ogólne, zapraszamy Ciebie do napisania do naszej firmy. Zespół z chęcią odpowie na Twoje pytania!

    Przegląd prywatności

    Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

    Ściśle niezbędne ciasteczka

    Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.

    Ciasteczka stron trzecich

    Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.

    Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.