Skontaktuj się
  • Polski

Polędwica z Mintaja z blanszowanym szpinakiem i szparagami

Składniki

(na 2 porcje):

  • Polędwice z mintaja (po ok. 160 g – 180 g)
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 8-10 zielonych szparagów
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz do smaku
  • Sok z cytryny (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Dopraw polędwicę solą i pieprzem. Gotuj na parze przez 10-12 minut, aż mięso będzie delikatne i soczyste.
  2. Liście szpinaku wrzuć na 1-2 minuty do wrzątku, a następnie odcedź i zahartuj w zimnej wodzie. Na patelni podsmaż posiekany czosnek na oliwie, dodaj szpinak i krótko przesmaż. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Szparagi grilluj przez 3-4 minuty, aż będą jędrne i lekko zarumienione.
  4. Ułóż na talerzu warstwę szpinaku, szparagi, na nich rybę skropioną sokiem z cytryny.

Danie świetnie smakuje z dodatkiem pieczonych ziemniaczków lub ryżem.

Skontaktuj się z nami

Kontakt

Niezależnie czy masz pytanie bardzo szczegółowe, czy ogólne, zapraszamy Ciebie do napisania do naszej firmy. Zespół z chęcią odpowie na Twoje pytania!

    Przegląd prywatności

    Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

    Ściśle niezbędne ciasteczka

    Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.

    Ciasteczka stron trzecich

    Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.

    Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.