Skontaktuj się
  • Polski

Ryba w białym sosie

Składniki

  • opakowanie filetów z morszczuka lub dorsza
  • białe wino półwytrawne, 350ml
  • łyżka masła
  • pół cebuli
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu cytrynowego
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Filety z morszczuka rozmrozić, opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki.
  2. Posypać solą i pieprzem cytrynowym.
  3. Przygotować sos: Posiekać cebulkę i zeszklić na roztopionym maśle, następnie dodać białe wino. Doprowadzić do wrzenia i zagotowywać aż około połowa wina wyparuję. Następnie dodać wymieszany koncentrat ze śmietaną.
  4. Pokrojone i doprawione filety podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy. W czasie smażenia dolać sos i dusić pod przykryciem ok 5-7 min aż ryba zmięknie.
  5. Polecamy podawać z sałatką oraz blanszowanymi drobno pokrojonymi warzywami.

Skontaktuj się z nami

Kontakt

Niezależnie czy masz pytanie bardzo szczegółowe, czy ogólne, zapraszamy Ciebie do napisania do naszej firmy. Zespół z chęcią odpowie na Twoje pytania!

    Przegląd prywatności

    Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

    Ściśle niezbędne ciasteczka

    Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.

    Ciasteczka stron trzecich

    Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.

    Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.