Skontaktuj się
  • Polski

Sandacz z ryżem i czarnym sezamem

Składniki

  • filety z sandacza
  • ryż 200 g
  • sól i pieprz
  • masło 50 g
  • czarny sezam 2 łyżki
  • limonka

Przygotowanie

  1. Filety z sandacza rozmrozić, opłukać i osuszyć.
  2. Rozmrożone filety pokroić w kawałki i doprawić solą oraz pieprzem.
  3. Na patelni rozpuścić masło i smażyć rybę na wolnym ogniu ok. 5-10 minut.
  4. W międzyczasie ugotować ryż na sypko.
  5. Po upewnieniu się że sandacz jest dobrze usmażony ułożyć w misce z ugotowanym ryżem, posypać czarnym sezamem i skropić sokiem z limonki.
  6. Polecamy podawać w stylu azjatyckim wraz z sałatką z wodorostów.

Skontaktuj się z nami

Kontakt

Niezależnie czy masz pytanie bardzo szczegółowe, czy ogólne, zapraszamy Ciebie do napisania do naszej firmy. Zespół z chęcią odpowie na Twoje pytania!

    Przegląd prywatności

    Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

    Ściśle niezbędne ciasteczka

    Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.

    Ciasteczka stron trzecich

    Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.

    Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.