Masa netto: 750 g
Opis

Limanda żółtopłetwa nie należy do gatunków najpopularniejszych ryb na polskim stole, mimo to zawiera sporo białka i stosunkowo niewielką ilość tłuszczu. Może zagościć na stole w ramach urozmaicenia diety. Podana w chrupiącej panierce, z pieczonymi ziemniakami i doskonałą sałatką warzywną z pewnością zasmakuje niejednemu miłośnikowi ryb.

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
330 kJ/ 78 kcal
4%
Tłuszcz
1,1 g
2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,3 g
2%
Węglowodany
0 g
0%
w tym cukry
0 g
0%
Białko
17 g
34%
Sól
0,65 g
11%
Składniki/Charakterystyka surowca

Filety z Limandy żółtopłetwej (Limanda aspera) bez skóry (70%), woda, stabilizator E451 lub E452

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

Rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Filety osuszyć, przyprawić według uznania i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem przez około 10 minut. Obracając w trakcie.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257102773
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257108522
Ilość jednostek w kartonie
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek foliowy
Masa netto:
750 g
Wymiary:
240 x 420 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
7,5 kg (10 x 750 g)
Wymiary:
395 x 285 x 243 mm