Ryby mrożone w postaci filetów, steków oraz kostek, które stanowią bardzo dobry pomysł na obiad! Mrożenie to powszechnie stosowana i jednocześnie jedna z najlepszych form przechowywania ryb i produktów rybnych. Ryby mrożone importujemy niemal z każdego zakątka świata (od Argentyny i Nowej Zelandii po kraje Unii Europejskiej) — dlatego oferta produktów Family Fish liczy ponad 200 produktów!
W naszej stałej ofercie można także znaleźć:
- Polędwicę z dorsza atlantyckiego — wartościowe, niskokaloryczne mięso, które charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów omega-3, pełnowartościowego białka, selenu, witaminy A i innych składników pozytywnie oddziałujących na funkcjonowanie organizmu,
- Polędwicę z dorsza czarnego,
- Filety z dorsza czarnego,
- Filety z miruny — charakteryzują się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy B12, niacyny i potasu,
- Filety z sandacza — zawierającą dużą zawartość witaminy D, witaminy B12 i selenu,
- Filety z tilapii, morszczuka, limandy żółtopłetwej i wielu innych ryb,
- Kostki cięte z mrożonych bloków filetów.
Makrela
Naszym kluczowym produktem jest najwyższej jakości holenderska makrela mrożona. Od ponad dwudziestu lat współpracujemy z firmą Cornelis Vrolijk. Jesteśmy jednym z kluczowych dystrybutorów makreli w całej Polsce. Co roku na naszym rodzimym rynku sprzedajemy minimum 8 milionów ton tej ryby zaopatrując w nią większość krajowych wędzarni. Holenderska makrela, dzięki mrożeniu bezpośrednio na nowoczesnych statkach połowowych, w pełni zachowuje swoje cenne wartości odżywcze oraz niepowtarzalny smak i aromat.