Wartości odżywcze
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
218 kJ / 51 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
0,8 g
w tym cukry
0 g
Białko
12 g
Sól
0,89 g
Składniki
Mintaj (Gadus chalcogrammus) filety bez skóry (55%), woda, stabilizator E451 lub E452.
Alergeny
Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Sposób przygotowania
Zamrożony produkt rozmrażać powoli w lodówce, przez co najmniej 12 godzin. Alternatywnie można opłukać pod bieżącą zimną wodą aż do całkowitego zmycia warstwy glazury. Rozmrożony produkt osuszyć, przyprawić według uznania i poddać obróbce termicznej:
Patelnia:
smażyć na rozgrzanym oleju przez około ~10 minut (obracać od czasu do czasu)
Garnek:
gotować we wrzątku około ~ 7 minut
Piekarnik:
rozgrzać piekarnik (temp. 180°C), produkt ułożyć na blasze z papierem do pieczenia, posmarować oliwą i piec przez około ~ 25 minut
Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5907480151541
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257109161
Ilość jednostek w kartonie
20
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
worek foliowy vacuum
Masa netto:
450 g
Wymiary:
240 x 420 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
9,0 kg (20 x 450 g)
Wymiary:
370 x 260 x 150 mm