Masa netto: 300 g
Opis

Paluszki panierowane z fileta są świetną podstawą rodzinnego dania obiadowego. Do ich przygotowania został wykorzystany filet, a zatem pełne, nieprzemielone mięso. Dzięki temu masz pewność, że na swój stół podajesz pełnowartościowy produkt najwyższej jakości, a przy tym smaczny.

Wartości odżywcze

* RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Wartość odżywcza
w 100 g
% * RWS w 100 g produktu
Wartość energetyczna
831 kJ / 198 kcal
10%
Tłuszcz
9,5 g
14%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,0 g
5%
Węglowodany
19 g
7%
w tym cukry
1,8 g
2%
Białko
9,2 g
18%
Sól
0,87 g
15%
Składniki/Charakterystyka surowca

Filety bez skóry z połączonych kawałków ryby białej * (60%), panier 40% (mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki). Może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
* Gatunki ryb zakwalifikowane według kodu literowego umieszczonego obok numeru partii w polu kodowym z boku opakowania: A – Mintaj (Theragra chalcogramma) – złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu: FAO 61 (Północno-Zachodni Ocean Spokojny) lub FAO 67 (Północno-Wschodni Ocean Spokojny); B – Morszczuk Gayi (Merluccius gayi) – złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu: FAO 87 (Ocean Spokojny).

Alergeny

Produkt zawiera rybę. Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

Sposób przygotowania

NA PATELNI:
Zamrożony produkt smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 6 – 8 minut, kilkukrotnie przewracając.

WE FRYTKOWNICY:
Zamrożony produkt smażyć w temp. 170°C przez 6 – 7 min.

W PIEKARNIKU:
Rozgrzać piekarnik do temp. 220°C. Zamrożony produkt ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12 – 15 minut.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257105873
Kod EAN (opakowanie zbiorcze)
5908257105897
Ilość jednostek w kartonie
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
kartonik tekturowy
Masa netto:
300 g
Wymiary:
200 x 100 x 30 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
3,0 kg (10 x 300 g)
Wymiary:
325 x 205 x 105 mm