Filety bez skóry z połączonych kawałków ryby białej * (60%), panier 40% (mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki). Może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą). * Gatunki ryb zakwalifikowane według kodu literowego umieszczonego obok numeru partii w polu kodowym z boku opakowania:
A – Mintaj (Gadus chalcogrammus) – złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu: FAO 61 (Północno-Zachodni Ocean Spokojny) lub FAO 67 (Północno-Wschodni Ocean Spokojny);
B – Morszczuk Gayi (Merluccius gayi) – złowione w morzu, narzędzie połowu: włoki, obszar połowu: FAO 87 (Ocean Spokojny).
Produkt zawiera rybę, gluten pszenny. Może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
NA PATELNI:
Zamrożony produkt smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 6–8 minut, kilkukrotnie przewracając.
WE FRYTKOWNICY:
Zamrożony produkt smażyć w temperaturze 170°C przez 6–7 minut.
W PIEKARNIKU:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożony produkt ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12–15 minut.