Masa netto: 300 g
Opis

Panierowane paluszki z kałamarnicy

masa netto: 300 g

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
852 kJ / 204 kcal
Tłuszcz
12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,8 g
Węglowodany
14 g
w tym cukry
0,6 g
Białko
10 g
Sól
0,85 g
Składniki

Farsz z kałamarnicy 65% (mielone mięso kałamarnicy* (Dosidicus gigas) 74%, woda, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), mąka pszenna, błonnik pszenny, sól)); panier 35% (mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki).

Alergeny

Produkt może zawierać ryby, mleko (łącznie z laktozą), skorupiaki i produkty pochodne.

Sposób przygotowania

NA PATELNI:
Zamrożony produkt smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 6–8 minut, kilkukrotnie przewracając.

WE FRYTKOWNICY:
Zamrożony produkt smażyć w temperaturze 170°C przez 6–7 minut.

W PIEKARNIKU:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożony produkt ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 12–15 minut.

Warunki przechowywania
W lodówce:
1 dzień
W temp. poniżej -6 °C
4 dni
W temp. poniżej -12 °C
3 tygodnie
W temp. poniżej -18 °C
do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Dane logistyczne
Kod EAN (opakowanie jednostkowe):
5908257109130
Kod EAN (opakowanie zbiorcze):
5908257109123
Ilość jednostek w kartonie:
10
Opakowanie
Opakowanie jednostkowe:
kartonik tekturowy
Masa netto:
300 g
Wymiary:
201 x 100 x 30 mm
Opakowanie zbiorcze:
karton tekturowy
Masa netto:
3 kg (10 x 300 g)
Wymiary:
315 x 225 x 120 mm